Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

O Mέγας Αλέξανδρος μιλούσε Σλαβικά και ήταν Σέρβος

Πολλοί από εσάς καθώς θα διαβάζεται τον τίτλο της ανάρτησης,δικαιολογημένα η αντίδρασή σας θα είναι χιουμοριστική,κάποιοι θα ειρωνευτείτε και κάποιοι θα αγανακτήσετε.


Είναι νέα μόδα,που μετά από τους Σκοπιανούς,έρχονται τώρα οι ``αδερφοί``μας Σέρβοι να διεκδικήσουν την εθνική ταυτότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου..Είναι ένα τυχαίο γεγονός που γράφτηκε απλώς σε ένα φόρουμ Σερβικό και δεν θα έπρεπε να μεγαλοποιούμε το γεγονός.Μήπως ο συγκεκριμένος που άνοιξε το νήμα γνωρίζει ή έχει πληροφορίες πάνω στο γεγονός και προσπαθεί να  περάσει την είδηση μέσω καθημερινής κουβεντούλας.

 Όπως και να έχει,εμείς σαν ερευνητές και πνευματικοί ακτιβιστές έχουμε χρέος να μεταφέρουμε και να προβάλουμε την είδηση ή την συζήτηση,για να γνωρίζουν αυτοί που μας ακολουθούν και μας διαβάζουν,και γιατί όχι να είμεθα προετοιμασμένοι για το μέλλον. Γιατί λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον ή είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει.
 
Πολλά μπορούμε να σκεφτούμε,ένα είναι  γεγονός όμως ότι, ο βασιλιάς Αλέξανδρος έχει εισχωρήσει υποσεινηδιακά όχι μόνο στα βόρεια της χώρας μας,αλλά και σε πολλούς Ανατολιακούς λαούς.καθότι τους έβγαλε από την ημιβάρβαρη κατάσταση που ζούσαν μέχρι τότε.,ματαλαμπάδευσε κανόνες και ηθικές που αρμόζουν σε κοινωνίες ανθρώπινες

Ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσε Σλαβικά και ήταν εχθρός των Ελλήνων :

 Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες  η λογομαχία που έχει ξεσπάσει κάτω από την συγκεκριμένη ανάρτηση είναι μεγάλη.Ο χρήστης Gaycy Place γράφει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσε Σλαβικά και ήταν εχθρός των Ελλήνων.Φυσικά τα ειρωνικά σχόλια άλλων χρηστών είναι πολλά,


 Ήταν Εβραίος (!) :

Πιο κάτω ένας άλλος χρήστης αναφέρει ότι,οι Σέρβοι είναι η εξαφανισμένοι  φυλή των Εβραίων,και  ο βασιλιάς Αλέξανδρος θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν Εβραίος.

Έλληνες χρήστες απαντούν σε αυτό το απαράδεκτο νήμα,και  ό <<Μακεδόνας>>προσπαθεί με ιστορικά επιχειρήματα να γράψει την πραγματικότητα γράφοντας στο τέλος ότι οι Σέρβοι είναι ένα περήφανο έθνος και ότι έχουν το σεβασμό μας.

Το νήμα σταμάτησε περίπου τα μεσάνυχτα,δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί,εσείς πάντως γνωρίσατε πως βλέπουν και οι άλλοι λαοί,με τα δικά τους μάτια ή με τι δική τους ιστορία ανεξαρτήτου αν μπορεί να ισχυρισθούν οι ιδέες τους σε αντικειμενικά πλαίσια και ιστορικά πλαίσια , τα γεγονότα του παρελθόντος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share