Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Το αρχαιοελληνικό θέατρο που απέχει 158 χιλιόμετρα από την Μόσχα (Φώτο)

Άλλη μια ενδιαφέρουσα και πολύτιμη εργασία παρουσιάζουμε σήμερα στον Ηράκλειτο, με το Περιφερειακό δραματικό θέατρο του Τβερ (Tver) που από το 1931 έως το 1990  η πόλη είχε το όνομα Kalinin.Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Βόλγα και απέχει 158 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα.
  Η έρευνα μας αποκάλυψε και άλλα θέματα με το ίδιο περιεχόμενο,τα οποία θα τα μαζέψουμε και θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια,και πράγματι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, πολιτιστικό και κοινωνικό.



 Η εμφάνιση του θεάτρου σχετίζεται με την αύξηση της Ρωσικής εθνικής κουλτούρας  στα μέσα του 18ου αιώνα.




Το θέατρο του Τβερ ιδρύθηκε το 1745.Κατά την ίδρυση ,η πρώτη του παραγωγή ήταν του Ιβάν Lyatoshevicha,που σώζεται ακόμη και σήμερα.






Οι μαθητές του ήταν νέοι ιεροσπουδαστές  που μάθαιναν το ρητορικό λόγο,απήγγειλαν  ποίηση και μελετούσαν το αρχαίο δράμα και τις κωμωδίες κυρίως Αριστοφάνη και Αίσωπο.Επίσης είχαν μαθήματα για τους κλασικούς Ρώσους λογοτέχνες όπως ο Gabriel Derzhavina και Μιχαήλ Λομονόσοφ.



Το Περιφερειακό δραματικό θέατρο του Τβερ,ήταν ένα από τα μικρόβια της Ρωσικής εθνικής κουλτούρας,το οποίο με την έλευση του μεγάλου δραματουργού Αν Οστρόφσκυ, στα μέσα του 19ου αιώνα εξελίχθηκε σε Ρωσικό εθνικό θέατρο.Εδώ έγραψε την πρώτη του κωμική όπερα "Kofeynitsa."



Οι παραστάσεις του έχουν μεγάλη επιτυχία,και αποτέλεσμα αυτού είναι ότι δυο φορές οι  σχολές του θεάτρου έχουν επισκεφθεί δύο φορές την Ελλάδα (Αθήνα),και ανέβασαν δύο έργα  το
"The Cherry Orchard»και του Τσέχοφ το <<Άννα Καρένινα>>.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share