Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Πουλιέται το κάστρο του κόμη Δράκουλα (βίντεο,φώτο)

Το φρούριο του 13ου αιώνα στην Τρανσυλβάνια που ονομάζεται κάστρο Bran,και συχνά αναφέρεται ως κάστρο του κόμη Δράκουλα,είναι προς πώληση από τους ιδιοκτήτες

.
Η Ρουμανική κυβέρνηση έδωσε μια προσφορά 80 εκατομμυρίων δολαρίων,για το διώροφο αρχοντικό.

Αν και το ίδιο το βαμπίρ δεν πάτησε ποτέ το πόδι του σε αυτό το κάστρο,-είναι φανταστικό-και συνδέθηκε με αυτο το κάστρο από το μυθιστόρημα του Bram Stoker <<Δράκουλας>>.

Η επίσιμη ιστοσελίδα του κάστρου έγραψε <>.

 Στο μυθιστόρημά του ο Stoker,περιγράφει το φρούριο της Τρανσυλβανίας,ότι κάθεται ψηλά πάνω από μια κοιλάδα,σκαρφαλωμένο σε ένα βράχο,πάνω από ένα ποτάμι.Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι το κάστρο Μπραν,είναι το μοναδικό φρούριο στην Τρανσυλβανία που ταιριάζει με αυτή τη περιγραφή.


 Ο Stoker εμπνέυστηκε τη διμιουργία του τερατώδους χαρακτήρα του,από έναν άνδρα που έζησε που είχε έμφαση στο αίμα.Ο Vlad ///,πριγκηπας της Βλαχίας που ονομαζόταν Βλάντ ο ανασκολοπιστής,ο οποίος έτρεφε μια αγάπη για την ανασκολόπιση προς τους εχθρούς του.



Ο Vlad o /// γεννήθηκε στην Τρανσυλβανία,μια ορεινη περιοχή,στη σημερινή Ρουμανία.Ο πατέρας του ο Vlad Dracul o // κυβέρνησε την Βλαχία το πριγκηπάτο που βρίσκεται νότια της Τρανσυλβανίας.Μετά την επαγωγή του  στο τάγμα του Δράκου,ένα χριστιανικό τάγμα που υποστηριζόταν από τον ιρεό Ρωμαικό αυτοκράτορα,του δόθηκε το επώνυμο <>δράκος. .





 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share