Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γιάννης Μπαντέκας στην Σφαίρα Της Έρευνας το Σάββατο 15/02 στις 22 : 00

   O Γιάννης ΜΠΑΝΤΕΚΑΣ (Γεωλόγος) γεννήθηκε το έτος 1964 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας και την τελευταία 30ετία κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή των Ιλισίων. Είναι πτυχιούχος του Γεωλογικού τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει (με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.) το διεθνές μεταπτυχιακό του Ινστιτούτου Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου V.U.B. των Βρυξελλών. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Τομέα Δυναμικής – Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Τμήματος Γεωλογιας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου και (από το 1994) συνεπικουρεί στη διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων του τομέα. 



Έχει συμμετάσχει σε 15 ερευνητικά προγράμματα του Τομέα Δυναμικής – Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και είναι στενός συνεργάτης του Ομότιμου καθηγητή Γεωλογίας του Ε.Κ.Π.Α. Ηλία Μαριολάκου.



Είναι μέλος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας (Ε.Γ.Ε.), της Επιτροπής Τεκτονικής της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρίας (Ε.Γ.Ε.), του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου της Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών (Ε.ΘΕ.Μ.), της Ελληνικής Γεωμυθoλογικής Εταιρίας, του Φιλοσοφικού Αθήναιου «Εκατηβόλος» και της National Geographic Society (U.S.A.).



Έχει λάβει μέρος σε πολλά εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ορισμένες φορές παρουσιάζοντας επιστημονικές ανακοίνωσεις και έχει δημοσιεύσει (συνήθως από κοινού με άλλους) 22 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε πολλά σεμινάρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ως μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Στυλίδας και μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για τα Γεωμυθολογικά Μονοπάτια.


Θέμα της Σαββατιάτικης Σφαίρας της Έρευνας είναι -Γαία -Μύθος -Λόγος-.

Τι είναι μύθος ? Γέννημα της φαντασίας του ανθρώπου ή ενσάρκωση των φυσικών δυνάμεων?

Τι είναι λόγος?

Οι αναφορές στις ξένες μυθολογίες αναφέρουν μόνο για έναν κατακλυσμό.Η Ελληνική παράδοση αναφέρει τρεις? Γιατί?

Το μυστικό του σπηλαίου της  Θεόπετρας.

Ερμηνεία των διάφορων μύθων.

Ηρακλής,παγκόσμιος γεωλόγος και μηχανικός. 

 Το θέμα με τον φάρο της Λα Κορούνια(θυρεώς) ,και το έμβλημα αυτής.

Επιστημονική ανάλυση των αναφορών για την  Ατλαντίδα.

Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε,θα αναλύσουμε, θα τα απαντήσουμε με τον διακεκριμένο επιστήμονα και ερευνητή κ.Γιάννη Μπαντέκα αποκλειστικά το βράδυ του Σαββάτου στο ραδιόφωνο που σκέφτεται.http://www.supernovaradio.gr/



Προηγούμενες εκπομπές :

Ο Χρήστος Ζυγομαλάς στην Σφαίρα Της Έρευνας το Σάββατο 08/02/2014 στις 22 : 00

Ο Μιχάλης Γρηγορίου στην Σφαίρα Της ΄Ερευνας ( Σάββατο 01/02/ στις 22:00 )






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share