Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ανακάλυψαν τα παιδιά της ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ και του ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

Τα δίδυμα μωρά της ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ έχουν τώρα ένα πρόσωπο.Ένας ΙΤΑΛΟΣ αιγυπτιολόγος ανακάλυψε ένα γλυπτό του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΗΛΙΟΥ και της ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ-ΣΕΛΗΝΗΣ,οι οποίοι ήταν απόγονοι του ΑΝΤΩΝΙΟΥ και της ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ στο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ μουσείο στο ΚΑΙΡΟ.
Ανακαλύφθηκε το 1918 κοντά στο ναό της Dendera(ΝΤΕΝΤΕΡΑ),στη δυτική όχθη του ΝΕΙΛΟΥ,ένα άγαλμα από ψαμμίτη,και εξαγοράστηκε από το ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ μουσείο,αλλά είχε αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό.


Το πίσω μέρος του ποδιού διαθέτει μερικά χαραγμένα αστέρια,το οποίο πιθανών να δείχνει ότι, το άγαλμα ήταν μέρος στηρίγματος κάποιας οροφής.
"Το γλυπτό δείχνει δύο γυμνά παιδιά,ένα αρσενικό και ένα θηλυκό,πανομοιότυπου μεγέθους νώ εντός στα χεριά τους κρατούν δύο φίδια.Κάθε φιγούρα έχει το ένα χέρι πάνω στον ώμο του άλλου,ενώ το άλλο χέρι πιάνει το φίδι. δήλωσε η  Giuseppina Capriotti,ΑΙΓΥΠΤΙΟΛΟΓΟΣ στο εθνικό ερευνητικό συμβούλιο της ΙΤΑΛΙΑΣ,


Ο ερευνητής εντόπισε τα παιδιά ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΗΛΙΟΥ και ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ-ΣΕΛΗΝΗ,τα δίδυμα μωρά της ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ,ύστερα από λεπτομερή και εικονογραφημένη ανάλυση,που δημοσιεύτηκε στο Polish Centre of Mediterranean Archaeology at the University of Warsaw.

Η αρχαιολόγος παρατήρησε,ότι το αγόρι έχει ένα ηλιακό δίσκο(!!!) στο κεφάλι του,ενώ .η κοπέλα μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ημισέληνο(!!!)και ένα σεληνιακό δίσκο.τα φίδια,ίσως κόμπρες είναι επίσης διαφορετικές μορφές του ΄ήλιου και της σελήνης.
Και συνεχίζει"δυστυχώς τα πρόσωπα δεν είναι καλά ΄διατηρημένα,αλλά μπορούμε να δούμε ότι,το αγόρι έχει σγουρά μαλλιά,και μια πλεξούδα στο δεξιά πλευρά  του κεφαλιού,τυπικό της ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ζωής.Τα μαλλιά του κοριτσιού,είναι τοποθετημένα με ΄ τέτοιο  τρόπο,παρόμοιο με το λεγόμενο (elonenfrisur)κόμμωση πεπόνι,ένα περίτεχνο χτένισμα,που συνδέεται συχνά με την δυναστεία των ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ,και ιδιαίτερα της ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ.

Λίγα είναι γνωστά,για τα παιδιά της ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ και του ΑΝΤΩΝΙΟΥ,που άφησαν πίσω τους μετά της αυτοκτονία τους το 30 π.Χ και την ήττα τους στη ναυμαχία του ΑΚΤΙΟΥ.
Ενώ ο ΚΑΙΣΑΡΙΩΝ δολοφονήθηκε,μετά από διαταγή του ΟΚΤΑΒΙΑΝΟΥ,οι απόγονοι τους γλίτωσαν.

Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ-ΣΕΛΗΝΗ και ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΗΛΙΟΣ,ήταν τότε 10 ετών,και μεταφέρθηκαν στη ΡΩΜΗ,και τέθηκαν υπό της φροντίδας της αδερφής του ΟΚΤΑΒΙΑΝΟΥ,της ΟΚΤΑΒΙΑΣ,Μερικά χρόνια αργότερα θα εξαφανιζόταν χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share