Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ναυτικοί την εποχή των παγετώνων στην Ελλάδα

Ναυτικοί μπορεί να έχουν ταξιδέψει στο Αιγαίο ακόμη και πριν  το  τέλος  της τελευταίας  εποχής των παγετώνων σύμφωνα με νέα στοιχειά απο τους ερευνητές  τα οποία προέρχονται από εργαλεία και ηφαιστειακά πετρώματα ηλικίας προ-χαλκού.
Μια νέα τεχνική από οψιανό-ηφαιστειακό γυαλί δείχνει ότι υπήρχαν ορυχεία για την εξόρυξη του οψιανού στα νερά της Μεσογείου στο νησί της Μήλου πριν από 15.000 χρόνια.
Το πέτρωμα αυτό είναι πολύτιμο και βρίσκεται μόνο στο νησί την Μήλου εξηγεί ο Νικόλαος Λάσκαρης του πανεπιστημίου του Αιγαίου Από εκεί διαδόθηκε στο Αιγαίο και στην υπόλοιπη ήπειρο μέσω του εμπορίου.Τα αποδεικτικά στοιχεία ότι οι άνθρωποι είχαν διέλευση στο νησί την Μήλου ακόμη και πριν της τελευταίας εποχής των παγετώνων προέρχονται από τα αντικείμενα οψιανού που βρέθηκαν  στο σπήλαιο Φράγχθι στην Πελοπόννησο μακριά από τη νησί της Μήλου.
Ήταν ναυτικοί ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου που στη συνέχεια έφθασαν έως την Μικρά Ασία  δήλωσε ο καθηγητής Λάσκαρης ο οποίος με τους συναδέλφους του δημοσίευσε ένα έγγραφο σχετικά με την ανακάλυψη τον Σεπτέμβριο του 2011 στο περιοδικό Journal of Archaeological Science.
Μέχρι τώρα στο σπήλαιο Φράγχθι τα πετρώματα που έχουν βρεθεί χρονολογούνται το 8.500 π.χ.Τώρα έχουμε αποδείξεις ότι υπήρχαν πιο πριν ακόμα σε παράκτιες επαφές ανθρώπων μεταξύ τους συμπλήρωσε ο καθηγητής.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share