Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μινωική διαδρομή την Κυριακή 11/9


Μια διαδρομή μοναδικού φυσικού κάλλους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμμετέχοντες στην 4η Μινωική Διαδρομή που διοργανώνουν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Καστελλίου, Ασκών, Κασταμονίτσας, Λύττου και Ψυχρού.
Οι περιπατητές θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών με αφετηρία την Αρχαία Λύττο στις 7 το πρωί και τερματισμό το Δικταίον Αντρον.
Ειδικότερα, η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής: Αρχαία Λύττος – Τοίχος - Αη Γιώργης Φλέβες - Συκιάς Νερό - Βόλιτες - Τσούλη Μνήμα – Χορτασά – Χώνος - Κάτω Μετόχι - Αγ. Χαράλαμπος – Πλάτη – Ψυχρό - Δικταίον Αντρον.
Στόχος της περιήγησης είναι η ανάδειξη της διαδρομής που βρίθει από μυθολογικά και ιστορικά στοιχεία και η αναβίωση της παράδοσης με το ρίξιμο της πέτρας στου «Τσούλη το Μνήμα».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προκειμένου να μεταβούν στο χώρο αφετηρίας στην Αρχαία Λύττο. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου στις 6:30 π.μ. της Κυριακής. Παράλληλα, από το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου θα ξεκινήσει αντίστοιχα λεωφορείο προς την αφετηρία της διαδρομής στις 6:00 π.μ. της Κυριακής από το Κάτω Μετόχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share