Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Βελλερεφόντης

Ο Βελλερεφόντης ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Ευρυμέδης , κόρη του Γλαύκου , βασιλιά της Εφύρας ( Κόρινθος ) . Το όνομα του ήταν Ιππόνοος . Έζησε τα τελευταία 10 χρόνια του 4ου αιώνα της 14ης π.χ. χιλιετίας και τα πρώτα χρόνια του 3ου αιώνα της 14ης π.χ. χιλιετίας .
Καβάλα στον Πήγασο, ο Βελλερεφόντης σκοτώνει την Χίμαιρα
κυλίκιο του 40υ αι. π.Χ. από την Κάτω Ιταλία
Ήταν ένας από τους ευγενής της Εφύρας ( Κορίνθου ). Ο πατέρας του ο Ποσειδώνας ήταν κυβερνήτης ολόκληρης της Πελοποννήσου και της Κρήτης , τον οποίο είχε ορίσει ο Αυτοκράτορας Διόνυσος ο 8ος που έζησε τα χρόνια του 3ου και τα πρώτα χρόνια του 4ου αιώνα της 14ης π.χ. χιλιετίας .
Σε ηλικία 25 ετών ο Ιππόνοος απειλούμενος και προσβληθείς από τον ηλικία 40 ετών ευγενή Βέλλερον , τον φόνευσε για τα προσβλητικά του λόγια . Από τον φόνο του Βέλλερου , ο Ιππόνοος ονομάστηκε Βελλερεφόντης . Το όνομα του σημαίνει ο φονιάς , ο αιμοδιψής αλλά και ελευθερωτής από τους κακούς ανθρώπους .
Μετά τον φόνο του Βέλλερου , ο Βελλερεφόντης κατέφυγε στην Τίρυνθα όπου βασιλιάς ήταν ο Προίτος , από τον οποίο φιλοξενήθηκε 15 έτη . Ο βασιλιάς Προίτος είχε τρεις γιους και δυο θυγατέρες την Αντεία και την Σθενοβοία . Οι δυο κόρες του Προίτου ερωτεύτηκαν τον Βελλερεφόντης .
Ο Βελλερεφόντης δέχθηκε τον έρωτα της μικρότερης και ομορφότερης Σθενοβοίας και απέρριψε τον έρωτα της Αντείας . Τότε η Αντεία συκοφάντησε τον Βελλερεφόντη στον πατέρα της Προίτο . Ο Προίτος , μετά τα συκοφαντικά λόγια της Αντείας και μη θέλοντας να σκοτώσει ο ίδιος τον Βελλερεφόντη , έστειλε στον βασιλιά της Λυκίας και συγγενή του Αμφιάνακτα , πινακίδα με γραφή στιγματική και του ζητούσε με λύπη να φονεύσει τον Βελλερεφόντη , για αυτό που έκανε στις κόρες του . Ο Αμφιάνακτας αντί να τον σκοτώσει , τον έστειλε να εξοντώσει την Χίμαιρα .
Η χίμαιρα ήταν ομάδα ληστών από 60 άτομα , της οποίας αρχηγός ήταν ο Χίμαιρος . Ο Χίμαιρος με την ομάδα του λήστευε , σκότωνε και απήγαγε γυναίκες και όταν δεν τις ήθελε , τις σκότωνε .
Ο Βελλερεφόντης , μετά στάλθηκε να πολεμήσει τους Σελλούς που κατοικούσαν ανατολικά της Λυκίας και ήταν εχθροί των Λυκίων . Ο Βελλερεφόντης με στρατό του Αμφιάνακτα , πολέμησε και νίκησε τους Σελλούς , και για πολλά χρόνια έπαψαν να πολεμούν τους Λυκίους .
Ο Διόνυσος πληροφορήθηκε για τα κατορθώματα του Βελλερεφόντη , τον οποίο κάλεσε και του ανέθεσε διάφορες εξερευνητικές αποστολές , κάνοντας τον αρχηγό των αποστολών αυτών . Του παραχώρησε δέκα καράβια και 100 άντρες και το αερόπλοιο > , όπου έκανε εξερευνητικές αποστολές στην κεντρική και στις βόρειες χώρες της Νότιας Αμερικής ( Αμαζονία ) .
Επισκέφτηκε τρία νησιά της καραϊβικής , την Βολιβία και τη Βενεζουέλα . Άλλες εξερευνητικές εκστρατείες ο Βελλερεφόντης , έκανε προς ανατολάς σε εκτάσεις του Πακιστάν , της ΒΔ Κίνας , του Ιράν και της ΒΔ Ινδίας .
Όταν ο Βελλερεφόντης ήταν 40 ετών , ο βασιλιάς της Λυκίας , Αμφιάνακτας πέθανε και τον διαδέχθηκε ο αδερφός του ο Ιοβάτης , ο οποίος θαύμαζε τον Βελλερεφόντη και του έδωσε την κόρη του την Κασσάνδρα για σύζυγο του . Με την Κασσάνδρα απέκτησε δυο γιους , τον Ίσανδρο και τον Ιππόλοχο και μια κόρη την Λαοδάμεια .
Εικοσιέξι χρόνια μετά τον γάμο του με την Κασσάνδρα τα δυο παιδιά του πήγαν στον πόλεμο κατά τον Σολύμων και θανατώθηκαν . Η κόρη του Λαοδάμεια , σε ηλικία είκοσι ετών , σκοτώθηκε από βέλος σε κυνήγι . Μετά τον θάνατο των παιδιών του , ο Βελλερεφόντης έπαθε ψυχοπάθεια και πέθανε σε ηλικία 90 ετών .
Ο Βελλερεφόντης ήταν αιμοδιψής άνθρωπος . Του άρεσε να σκοτώνει . Όταν ο Ιοβάτης του ανέθεσε να σκοτώσει όλους τους ευγενείς άρχοντες της Λυκίας που δεν τον συμπαθούσαν , δεν δίστασε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του , σκοτώνοντας τους όλους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share